OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL

Med et MIQID gemmer du dine personlige data sikkert, så du kan bruge de samme stamdata om dig selv igen og igen, når du har lyst. MIQ er uafhængig, og vi sælger eller videregiver ikke dine data uden din tilladelse.

Vores formål er udelukkende at sørge for sikker opbevaring og udveksling af dine data. MIQ deltager ikke i udvekslingen, og vi har ikke adgang til dine data.

Man kan sige, at vi er en pengeskabsløsning. Du har nøglen, og uden dig og din tilladelse er pengeskabet helt låst. 

Nej, det mener vi ikke. Vores undersøgelser viser, at hvis brugeren er villig til at dele sine udvalgte behov og interesser gennem MIQID, vil brugeren i højere grad opleve en hurtigere og målrettet hjælp. Og for at være sikker på tilliden, giver MIQID altid mulighed for at lukke ned for dataudvekslingen. 

Vi ser, at verdens befolkning i stigende grad bruger sociale medier til at dele behov og interesser. Udfordringen ved disse netværk er bare, at data ligger hos udbyderen. Udbyderne sælger ofte data som en del af deres forretningsmodel. 

Kritikeren hævder, at man for enhver pris skal beskytte sine data, og ikke dele personfølsomme data med nogen. Den åbne sjæl vil hævde, at du bare skal dele alt, hvis du ikke har noget at skjule. Vi mener, at den bedste løsning er at brugeren selv beslutter og administrerer sine data. Man skal kun dele sin data med dem, man ønsker. Og skal altid kunne trække dem tilbage. 

Vi er et privat, dansk og uafhængigt selskab, der udbyder sikker opbevaring og intelligent dataudveksling mellem parter. Vi tager ikke del i dataudvekslingen og tilgår ikke data. Ideen med MIQID startede i 2016.

Grundlægger Jesper Holm fik ideen om at skabe en digital identitetsplatform, der samler alt data ét sted. Det giver brugerne deres data tilbage. Siden da har det taget fart, hvor investorer, udviklere og grafiske designere er kommet til. 

På nuværende tidspunkt kan du ikke få MIQID, hvis du er under 15 år. I løbet af 2021 er det målsætningen at lancere MIQID Junior.

En af fordelene ved et MIQID junior er, at ingen i online-verdenen kan udgive sig for at være hverken yngre eller ældre end de er, hvilket er relevant i flere henseender.

En af målsætningerne med MIQID junior er anvendelse i online chatforums og spilleuniverser, hvor unge mennesker under 15 år har en profil. MIQID junior giver forældre mulighed for at begrænse adfærd på nettet – f.eks. til udelukkende at kunne kommunikere med jævnaldrende.

MIQID Junior er således et ID, der er knyttet til forældrenes MIQID. Forældrene administrerer juniors data indtil denne er fyldt 15 år og får sit eget voksen-MIQID.

Hvis en hjemmeside er MIQID valideret, kan du det lille MIQID-logo i højre side af hjemmesiden. Logoet vises for at fortælle brugerne, at virksomheden er valideret og sikker at bruge.

På nuværende tidspunkt kan du endnu ikke bruge dit digitale kørekort i en sammenhæng med politiet. Vi arbejder på at komme i dialog med det danske politi, så MIQID kan blive godkendt til opbevaring og fremvisning af digitale ID-papirer.  

Med den nye kørekortsapp har vi set, at det er muligt at bruge en digital version af kørekortet i en situation med politiet. Vores arbejde består nu af, at vise det danske politi, at alle oplysninger gennem forsvarligt og sikkert i databasen, hvor kun den rette ejermand har adgang til. På denne måde håber vi på, at digitale ID-papirer inden for den nærmeste fremtid kan blive godkendt af staten 

Vi ved ikke noget konkret om dig, og vi har ikke dine personlige oplysninger. Vi gemmer og opbevarer dine personlige oplysninger i krypteret form. Det betyder, at vi ikke har adgang til din data.  

Vi har en personlighedstest, som du kan tageHer kan du se, hvad fremtidens digitale ekspedient ved om dig. Fremtidens digitale ekspedient er til din fordel, fordi du får personlig betjening, som hvis du stod i en fysisk butik.  

MIQID-appen til browser hentes i din browser store. Når den er hentet, kan du logge ind i dit MIQID, så du kan bruge dine oplysninger på tværs af dine platforme 

Alle dine personlige oplysninger gemmes i din MIQID-profil, som du kan bruge på tværs af platforme. Med MIQID-appen til din browser kan du automatisk bruge dine informationer på hjemmesider. 

Eksempelvis når du online shopper, i kontaktformularer eller i oprettelsesprocesser. Når du opdaterer dine oplysninger i MIQID-profilen, opdateres de automatisk de steder du bruger MIQID-appen til din browser. 

MIQID-appen kan gratis hentes i Google Play og App store.

MIQ tjener primært penge ved at tilbyde virksomheder, organisationer og myndigheder mulighed for at kommunikere med brugerens udvalgte data på brugerens vilkår.

Det har værdi for erhvervskunder, at en bruger f.eks. har angivet en fod-størrelse. Disse oplysninger kan betyde, at der vil mere størrelses-præcision og færre returvarer, når man fx sælger sko online.

Derudover tilføjes mere avancerede tjenester på sigt, hvor virksomheder kan opnå udvidet anonymt adfærdsmønster at sigte efter. 

Ofte afleverer du dine oplysninger til virksomhederne, når du er online. Virksomhederne kan bruge dine data til at aflæse din digitale adfærd og forudsige dig.

Med dine data kan virksomheder skabe værdi for dem selv og andre, der ikke altid er til gavn for dig. Ved at tage kontrol over dine data tilbage, har du selv mulighed for at styre, hvem der skal have dine data, og hvornår. 

MIQID udvikles og opdateres konstant. Vi indsamler brugernes feedback og oplevelser og forbedrer løbende funktionaliteten.

Nye funktioner tilføjes, mens andre er optimeret. Hvis du vil være sikker på at få de seneste opdateringer, kan du læse mere på vores nyhedsside. 

Med MIQID kundeklub får man en række funktioner, der blandt andet styrker forholdet mellem virksomhed og kunde. Kundeklubben kan implementeres på enhver hjemmeside. Vi har gjort dette, fordi det skal være let for jer som virksomhed.

Med MIQID kundeklub giver I medlemmer af klubben en ekstraordinær god oplevelse, der er designet og tilpasset den enkelte bruger. Brugene får en mere behagelig oplevelse, fordi hjemmesiden designes ud fra brugerens arketype og adfærdsmønster.

Når en hjemmeside er MIQID valideret betyder det, at du som bruger kan være sikker på, at virksomheden eksisterer i CVR-registret. Det giver brugeren en tryghed i, at virksomheden ikke er falsk.  

Dine personlige oplysninger deles kun med de virksomheder, du giver lov til at få dem.

Hvis du gerne vil i gang med at bruge MIQID skal du først downloade MIQID-appen i Google Play eller i App Store. Når appen er downloadede åbner du appen og trykker på ‘opret MIQID’, hvor du indtaster dit telefonnummer.  

Du modtager nu en SMS-kode, som indsættes i feltet og du vælger en kode, du vil bruge til dit MIQID. Herefter har du oprettet dit MIQID og du er i gang.  

Lige nu flyder dine personlige data rundt i cyberspace og kan aflæses af andre, du ikke kender. Du har ingen kontrol over dine egne data, og de kan gives til tredjeparter.   

Men forestil dig et digitalt ID, der sikrer dine data ét sted, som kun du kan give adgang til.   

MIQID er din måde at genvinde kontrol over dine data på, så du kun efterlader grundlæggende anonyme data i cyberspace. 

Arketypeanalysen er baseret på Goldberg’s femfaktormodel OCEAN, der er en taksonomi for personlighedstræk. Arketypeanalysen fungerer ved at udskrive en personlighedsanalyse på dig, når du har besvaret et antal spørgsmål i MIQID-appen.

OCEAN-modellen fungerer på basis af fem anerkendte personlighedstræk (Openness, Conscientiousness, Extraversion, Agreeableness og Neuroticism – OCEAN) og kan på baggrund af disse træk beskrive dig som person.

Ved anvendelse af OCEAN-modellen har virksomheder mulighed for at kommunikere mere præcist helt ned på individniveau.

MIQID-brugeren kan desuden bruge analysen til personlighed-præsentation for fremtidige arbejdsgivere og af virksomheder i forbindelse med sammensætningen af teams, hvor de ønsker repræsentation af mennesker med særlige styrker.

Vi benytter Contractbook som formidler i validering af MIQID-brugerne. Når man validerer sit MIQID, skal man benytte CPR-nummer. Man modtager derefter en kode sendt til din mail, som skal indtastes i oprettelsesprocessen.

Denne kode bruges til valideringen af en MIQID bruger. Ved brug af Contractbook har vi en garanti for, at alle brugere er dem, de siger, de er.

På baggrund af dine personlige indstillinger videregives den data, som du har tilladt – men kun til de, som du har tilladt, at det må deles med.  

Dine data er krypteret og gemt i vores databaser. Når du giver tilladelse til at dele data med en tredjepart veksles den krypteret data til forståelig tekst, der kan læses af mennesker. 

Nogle tredjeparter er tvunget til at opbevare visse data, hvis du eksempelvis handler hos dem. Derfor videregiver vi dine data i visse situationer, men kun i tilfælde, hvor du har givet lov til det. 

Kun med din accept deles bløde persondata (f.eks. interesser og kropsmål), som du har valgt at dele med modparten.

Udbyttet for modparten er indblik i adfærdsmønstre og statistik, men de har ikke adgang til dine følsomme persondata. Denne proces har positiv betydning for dig, fordi det giver dig en bedre og mere personaliseret brugeroplevelse. 

Hvis en hjemmeside er MIQID valideret, kan du det lille MIQID-logo i højre side af hjemmesiden.

Logoet vises for at fortælle brugerne at virksomheden er valideret og sikker at bruge.  

 

Vi er klar over, at det kan være lidt indviklet at forstå helt præcist, hvad MIQID er. Derfor har vi lavet en ordbog, der forklarer alle de ord og vendinger, der kan være lidt indviklet. Se MIQID ordbogen, der hjælper dig med at forstå MIQID.

Når du handler du en hjemmeside skal du udfylde med dine informationer for levering, fakturering og betaling. Det kan ofte være en lang og kedsommelig proces. Med MIQID er alle dine oplysninger samlet i din profil, hvor oplysningerne automatisk udfyldes på hjemmesiden.  

Det gør det lettere for dig som kunde at handle på en hjemmeside, men det giver også virksomhederne en bedre forudsætning for at få ekspederet varerne hurtigere.  

Det er ikke en nødvendighed, at du henter MIQID-appen til browser, men det giver dig det største udbytte. Med MIQID-appen til din browser installeret, kan du automatisk bruge din oplysninger fra MIQID-profilen online, hvilket kan spare dig tid.  

FÅ BESKED, NÅR DU KAN PRØVE MIQID PÅ HJEMMESIDEN

MIQID kan bidrage med mange ting. Vi er ved at gøre en live version klar, som du kan prøve live her på hjemmesiden. Skriv dit navn og din email, og få besked, når du kan prøve MIQID. 

Få besked, når 'prøv MIQID' er klar - privat
MIQID prøv-miqid