FAQ

For at sikre mod uautoriseret adgang til personfølsomme data, er der blevet lavet en lovgivning, der omhandler hvordan man undgår at aflevere sine personlige data unødigt.

Det er dét som hedder GDPR, og som er en målsætning om at få bruger-kontrolleret udveksling af personfølsomme data.

Hvorfor skulle jeg bruge et miqID?

Vi har skabt miqID for at stille brugeren med de bedste forudsætninger, når man begiver sig rundt i den digitale verden. Det er en personlig identitet, som kan valideres af staten, og som gør at man ved du er en rigtig person og at dine ID-oplysninger er rigtige. Det samme gælder den anden vej; altså når du kommunikerer med modparter der har et valideret miqID, så kan du ligeledes være sikker på deres ID-oplysninger.

Kan jeg være sikker på at mine data er på min telefon?

Alle dine indtastede data der vedrører dig, ligger krypteret på de enheder du ønsker, og det er kun dig som har adgang til dine data i ukrypteret form. Kryptering gør at udenforstående ikke har adgang. Du kan læse mere om krypteringen under punktet “”Sikkerheden” i menuen ovenfor.

Sælger I ikke bare mine data?

Hele princippet i miqID er at sikre at dine data er dine data, og at det ikke er muligt at samkøre data om dig, uden du positivt har valgt at dine data må bruges af andre. Du får muligheden for at styre hvem der har adgang, og du kan til hver en tid stoppe udvekslingen af data når du vil.

Kan jeg selv sælge mine data?

Data er blandt de mest værdifulde valuta i verden, og de bliver ikke mindre værd i fremtiden. Det er gennem data, at verden udvikler sig – uanset om det er lægeverdenen eller tech-verdenen, så er alt baseret på udveksling af data erfaringer. Så det vil da i fremtiden være muligt, at du vil kunne sælge dine data til formål du selv bestemmer, og tilmed også vil kunne få belønning for det.

Hvad med etik og moral?

Hele miqIDs tilbliven er udsprunget fra brugerrettet fair og ordentlig gensidig adfærd på internettet. En stor del af miqID består således i, at man teknisk løser det at kunne bevæge sig rundt i en online verden, hvor man ikke blotter sig uden at være bevidst om det. Så det er en del af vores mission at skabe et etisk korrekt værktøj, der er med til at sikre privatlivets fred.

Hvem bruger miq-teknologien?

I dag bliver vi valgt af brugerne, der ønsker at få en app som i én løsning samler hele ens digitale liv et sted. Om kort tid kommer interessen fra det offentlige som har borgerservice-interesser, og fra de større virksomheder med kundeklubber og medlemsfordels-ordninger.

MiqID hjælper dem bl.a. med at sikre GDPR-overholdelse, hvor også du bliver bedre stillet som bruger. Dialogen med forskellige virksomheder gøres brugertilpasset, hvor parterne øger din datasikkerhed ved at decentralisere data hos brugeren selv, og kun låser op for dem når de skal benyttes.

Fokus på dig som bruger

Alt drejer sig om, at du får den bedste oplevelse og den bedste sikkerhed med dine data. MiqID benytter sig af følgende kendte teknologier:

Multi OS

Sikkerhed

RSA

AES

Integration

DIT ONLINE
SIKKERHEDSVÆRN

MiqID er udviklet under hensyn til en simpel brugeroplevelse. Med let forståelige menupunkter kan du, som bruger nemt tilføje og administrere dine informationer. Nogle af dine data, såsom fx pas og kørekort, godkendes og administreres af myndighederne. Disse data er dine, men myndighederne har ret til at have dem liggende og foretage lovmæssig administration af dem. Andre data administreres af dig selv, såsom fx tøjstørrelser, interesser og madpræferencer, og du har ret til at ændre dem som har lyst.

Nemt at betale – både lokalt og globalt

Vi har også tænkt betaling ind i din digitale identitet, som bliver en del af dit miqID. Via samarbejde med betalingsudbydere, kan brugeren med miqID ordre og betale nemt, uden hver gang at skulle indtaste sine kortoplysninger, adresseoplysninger m.v.; dem udveksler miqID fra brugerens profil.

DOWNLOAD MIQID APPEN HER

Din Digitale identitet

Løsningen som via en global identifikations-nøgle sikrer, at du som bruger er valideret, og at du rent faktisk er den som du udgiver dig for at være.

Du får nøglen selv

I løsningen ligger der implicit at du selv har alle dine data liggende hos dig selv, krypteret i skyen – og kun én gang. Således er det dig, der giver adgang til de modparter som evt. må se dine data, kan trække på dem – og i øvrigt kun indtil du lukker adgangen ned igen. Dit miqID sørger for løbende at påminde dig om samtlige åbne adgange til data, som du så kan vælge at lukke eller lade være tilgængelige. På denne måde fungerer dit miqID som en nøgle til både adgang og aflåsning.

Jylland

sjælland

  • miq ApS
  • SYMBION
  • Fruebjergvej 3
  • 2100 København Ø