Personlige oplysninger giver anledning til mange Problematikker

Vi værner meget om vores personlige oplysninger. Men ofte deler vi mere ud af dem, end vi lige umiddelbart er klar til. Det giver anledning til mange problematikker.

Mange problematikker er vi selv skyld i: Når vi genbruger vores kodeord, eller når vi tager billeder af ID-papirer og opbevarer dem i fotobiblioteket.

Genbrug af kodeord nedsætter sikkerhed

Mange genbruger deres kodeord til forskellige konti: Netbanken, nemID, biblioteks log ind, kundeklubber og børnenes intrasystem. 

Det gør det nemmere at huske koderne. Men det gør det også lettere for hackere at få adgang til dine konti.

Hvis hackere får adgang til dit biblioteks log ind, har de automatisk også direkte adgang til netbanken. 

Billeder af ID-papirer giver tredjeparter adgang gennem apps

Mange tager et billede af deres pas eller kørekort, så de altid har en kopi med sig på farten. Det er smart, men ikke særlig sikkert.

Kunne du frivilligt finde på at dele dine personlige oplysninger med alle? Nej vel? Men det gør du formentligt allerede.

Hvis du tager et billede af f.eks. dit kørekort, gemmes det på din telefon. Gennemsnitligt anmoder 75% af alle apps på din telefon om adgang til dine billeder. Dermed får mange apps adgang til personlige oplysninger om dig. 

Ved at scanne ID-papirer ind i MIQID opbevares de forsvarligt, hvor ingen tredjeparter har adgang til informationerne derfra.