DIN SIKKERHED

Dette er vores vigtigste område i MIQ ID, da det er hele vores rygrad i platformen. Det at sikre, at dine data er forsvarligt opbevaret og krypteret efter de bedste standarder i verden er hele vores eksistensberettigelse med MIQ ID. Vi har bygget alle MIQ ID-profiler i “mikro” miljøer, så alle får sit eget lille område, hvilket bevirker, ar der ikke findes en samlet liste over brugere. derved har vi decentraliseret informationerne for at højne sikkerhed for den enkelte bruger i platformen. Det betyder i korte træk at dine data er så sikre, som de kan blive, både når du opbevarer dem i din profil, samt når du udveksler udvalgte data med modparter – fx virksomheder og myndigheder.
RSA
AES

Hvad er RSA-kryptering

RSA

forklaring og fakta

Rivest–Shamir–Adleman

Denne asymmetriske algoritme er opkaldt efter Ron Rivest, Adi Shamir og Len Adelman. Den bruger kryptografi med en offentlig nøgle til at dele data over et usikkert netværk. Der er to nøgler: en offentlig og en privat. Den offentlige nøgle er ligesom navnet antyder: offentlig. Alle kan få adgang til det. Den private nøgle skal dog være fortrolig. Når du bruger RSA-kryptografi, har du brug for begge nøgler til at kryptere og dekryptere en meddelelse. Du bruger en nøgle til at kryptere dine data og den anden til at dekryptere dem.

Ifølge Search Security er RSA sikkert, fordi det faktorer store heltal, der er produktet af to store primtal. Derudover er nøglestørrelsen stor, hvilket øger sikkerheden. De fleste RSA-nøgler er 1024-bit og 2048-bit lange. Den længere nøglestørrelse betyder dog, at den er langsommere end andre krypteringsmetoder.

Der er mange andre krypteringsmetoder til rådighed, men ved at have styr på vores viden herom sikrer vi, at dine fortrolige data forbliver sikre og på afstand af uønskede øjne.

Hvad er AES -kryptering

AES

forklaring og fakta

Advanced Encryption Standard​

Den avancerede krypteringsstandard, AES, er en symmetrisk krypteringsalgoritme og en af de mest sikre. De Forenede Staters regering bruger dem til at beskytte klassificerede oplysninger, og mange software- og hardwareprodukter bruger dem også. Denne metode bruger et blokciffer, som krypterer data i en blok af fast størrelse, en ad gangen, i modsætning til andre typer kryptering, såsom strømchiffer, der krypterer data bit for bit.

AES består af AES-128, AES-192 og AES-256. Den centrale bit, du vælger krypterer og dekrypterer blokke i 128 bit, 192 bit osv. Der er forskellige runder for hver bitnøgle. En runde er processen med at omdanne klartekst til chiffertekst. For 128-bit er der 10 runder; 192-bit har 12 runder; og 256-bit har 14 runder.

Da AES er en symmetrisk nøglekryptering, skal du dele nøglen med andre personer for at få adgang til de krypterede data. Hvis du ikke har en sikker måde at dele den nøgle på og uautoriserede personer får adgang til den, kan de desuden dekryptere alt, der er krypteret med den specifikke nøgle.

få mere information

PARTNERS