Det kan aldrig blive sikkert nok!

Mød ny app! Bringer dit digitale liv, til det næste niveau!

Hvad er RSA-kryptering, og hvordan fungerer det?

Rivest–Shamir–Adleman

Denne asymmetriske algoritme er opkaldt efter Ron Rivest, Adi Shamir og Len Adelman. Den bruger kryptografi med offentlig nøgle til at dele data over et usikkert netværk. Der er to nøgler: en offentlig og en privat. Den offentlige nøgle er ligesom navnet antyder: offentlig. Alle kan få adgang til det. Den private nøgle skal dog være fortrolig. Når du bruger RSA-kryptografi, har du brug for begge nøgler til at kryptere og dekryptere en meddelelse. Du bruger en nøgle til at kryptere dine data og den anden til at dekryptere dem.

Ifølge Search Security er RSA sikkert, fordi det faktorer store heltal, der er produktet af to store primtal. Derudover er nøglestørrelsen stor, hvilket øger sikkerheden. De fleste RSA-nøgler er 1024-bit og 2048-bit lange. Den længere nøglestørrelse betyder dog, at den er langsommere end andre krypteringsmetoder.

Der er mange ekstra krypteringsmetoder til rådighed, men at vide om og bruge de mest sikre dem sikrer, at dine fortrolige data forbliver sikre og væk fra uønskede øjne.

Hvad er AES -kryptering , og hvordan bruger vi det?

Advanced Encryption Standard​

Den avancerede krypteringsstandard, AES, er en symmetrisk krypteringsalgoritme og en af ​​de mest sikre. De Forenede Staters regering bruger dem til at beskytte klassificerede oplysninger, og mange software- og hardwareprodukter bruger dem også. Denne metode bruger en blokciffer, som krypterer data en blok i fast størrelse ad gangen, i modsætning til andre typer kryptering, såsom strømchiffer, der krypterer data bit for bit.

AES består af AES-128, AES-192 og AES-256. Den centrale bit, du vælger krypterer og dekrypterer blokke i 128 bit, 192 bit osv. Der er forskellige runder for hver bitnøgle. En runde er processen med at omdanne klartekst til chiffertekst. For 128-bit er der 10 runder; 192-bit har 12 runder; og 256-bit har 14 runder.

Da AES er en symmetrisk nøglekryptering, skal du dele nøglen med andre personer for at få adgang til de krypterede data. Hvis du ikke har en sikker måde at dele den nøgle på og uautoriserede personer får adgang til den, kan de desuden dekryptere alt, der er krypteret med den specifikke nøgle.

Fokus på dig som bruger

Alt drejer sig om, at du får den bedste oplevelse og den bedste sikkerhed med dine data. MiqID benytter sig af følgende kendte teknologier:

Multi OS

Sikkerhed

RSA

AES

Integration

DIT ONLINE
SIKKERHEDSVÆRN

MiqID er udviklet under hensyn til en simpel brugeroplevelse. Med let forståelige menupunkter kan du, som bruger nemt tilføje og administrere dine informationer. Nogle af dine data, såsom fx pas og kørekort, godkendes og administreres af myndighederne. Disse data er dine, men myndighederne har ret til at have dem liggende og foretage lovmæssig administration af dem. Andre data administreres af dig selv, såsom fx tøjstørrelser, interesser og madpræferencer, og du har ret til at ændre dem som har lyst.

Nemt at betale – både lokalt og globalt

Vi har også tænkt betaling ind i din digitale identitet, som bliver en del af dit miqID. Via samarbejde med betalingsudbydere, kan brugeren med miqID ordre og betale nemt, uden hver gang at skulle indtaste sine kortoplysninger, adresseoplysninger m.v.; dem udveksler miqID fra brugerens profil.

DOWNLOAD MIQID APPEN HER

Din Digitale identitet

Løsningen som via en global identifikations-nøgle sikrer, at du som bruger er valideret, og at du rent faktisk er den som du udgiver dig for at være.

Du får nøglen selv

I løsningen ligger der implicit at du selv har alle dine data liggende hos dig selv, krypteret i skyen – og kun én gang. Således er det dig, der giver adgang til de modparter som evt. må se dine data, kan trække på dem – og i øvrigt kun indtil du lukker adgangen ned igen. Dit miqID sørger for løbende at påminde dig om samtlige åbne adgange til data, som du så kan vælge at lukke eller lade være tilgængelige. På denne måde fungerer dit miqID som en nøgle til både adgang og aflåsning.

Jylland

sjælland

  • miq ApS
  • SYMBION
  • Fruebjergvej 3
  • 2100 København Ø